Tylösands seminariet 2015 närmar sig snabbt

Vårt gemensamma ihärdiga arbete för nollvisionen har gjort att antalet omkomna i trafiken stadigt minskar. Antalet allvarligt skadade är omkring 4 900 varje år och andelen oskyddade trafikanter ökar. Det är dags att göra något åt det!

Vem blir skadad och hur? Vi tar avstamp i en grundlig analys och diskuterar sedan möjliga lösningar. Målet är ett transportsystem som gör det möjligt för var och en att leva det goda livet. Att på ett hållbart och säkert sätt transportera sig mellan bostad, arbete och fritidsaktiviteter i en attraktiv livsmiljö. Tillsammans formulerar vi trafiksäkerhetens bidrag till det goda livet enligt Nollvisionen 2.0.

Nollvisionen 2.0 är sedan förra årets konferens ett begrepp som innebär att vi behöver nya verktyg för att bland annat minska antalet allvarligt skadade och för att bidra till ett mer hälsosamt transportsystem. För att bli framgångsrika behöver vi se de transportpolitiska målen om tillgänglighet, säkerhet och miljö och hälsa som en helhet som vilar på ett gemensamt ramverk istället för separata målbilder. Det handlar bland annat om hållbar stadsutveckling där livskvalitet är ett centralt begrepp med människors upplevelse av den goda staden i fokus, där helheten är en förutsättning. Nollvisionen 2.0 är trafiksäkerhetens bidrag till helheten.

Vi ska bygga in trafiksäkerheten, från början, i framtidens samhälle. Det gör vi genom att använda kunskap, forskning och beprövad erfarenhet om befintliga och innovativa trafiksäkerhetslösningar kombinerat med att lyssna in andra behov.

Du är varmt välkommen att bidra till bygget! Det börjar med ditt deltagande i Tylösandsseminariet 2015.

”Intressanta korta föreläsningar! Mycket bra upplägg!”

”Perfekt med temabaserade pass. Då kan man välja vad man vill vara med på utifrån sin yrkesroll.”

”Vil specielt fremheve den gode møteledelsen og at det er en tydelig rød tråd gjennom programmet.”

”Att träffa branschkollegor är seminariets stora behållning, men naturligtvis är det intressant att veta vilka frågor som är aktuella och vad som händer i branschen. Diskussionerna nu är annorlunda än för 7-8 år sedan.”

”Fantastisk miljö, konferens kan vara tungt, men rast vid havet ger fantastisk återhämtning! Lyrisk!”

”Dette seminaret er utrolig bra og viktig. Lykke til videre!!!”

På Työsandsseminariet tar vi upp de mest aktuella ämnena och utmaningarna. Efter dessa dagar har du full koll på vad som händer på trafiksäkerhetsområdet. Ny kunskap, nya insikter och nytt driv!

Tylösandsseminariet är en fantastiskt bra plats att nätverka på. Programmet är väl avvägt vad gäller pauser, föreläsningar och tid för din egen reflektion på en strandpromenad eller en stund i hotellets spa.

Följ seminariet på Facebook!
www.fb.com/tylosandsseminariet

Källa: http://www.mhf.se/sv-SE/sakrare-i-trafiken/tylosandsseminariet/

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: