MHF Göran har ordet

Oss emellan

Nu rullar vi ur hösten och in i vintern.
Här på MHF:s kansli har det varit en innehållsrik höst, och jag vill särskilt lyfta fram tre saker.

Arbetet med droger i trafiken. Ett samarbetsprojekt tillsammans med vår systerorganisation i MA i Norge. Mörkertalet över förare påverkade av andra droger än alkohol är stort.

Det nytag som gjordes angående Ta Paus då vi involverade Trafikverket i projektet. Det var tydliga signaler från Generaldirektör Lena Erixon att Trafikverket skulle göra det de kunde för att stödja MHF med detta viktiga arbete.

Medlemsvärvningen som nu börjar ta fart. Man kan säga äntligen men vi vet att det tar tid att gå från ett läge där andra värvar medlemmar till att vi själv ska se till att vi blir fler. Test under kommande helger, då du säkerligen träffar en del släkt och vänner. Gör ett försök.

78 miljoner. Så mycket har regeringen anslagit för att bygga ut alkobommar i de svenska hamnarna. Förhoppningsvis ska detta bli en så effektiv förbyggande åtgärd så att inte någon ska få för sig att ”kröka” på en båt på väg till Sverige.

Nu går MHF vidare och satsar på ett liknande försöksprojekt inom flyget. Det är självklart att ingen av oss vill att kaptenen på flyget till Kanarieöarna, Göteborg eller Skellefteå ska vara påverkad av alkohol. Inte någon annan som jobbar på planet heller för den delen. Redan nu är vi en bit på väg med detta.

En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag dig.

Göran Sydhage, VD MHF

P.S. Önskar du göra lokala insändare men är osäker på vad du ska skriva och hur du ska formulera dig: Hör av dig till förbundskansliet. Vi ska göra allt för att hjälpa dig med detta.

Urdrag från :

www.anpdm.com/newsletterweb/45435E41734046594175434259/414750437846405B4A7941465B4071

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: