Ta paus

Rastplatsaktiviteten ”Ta Paus” är en välkänd MHF-företeelse. Under några hektiska dagar under semestertiden kommer MHF i kontakt med tusentals bilister och ges möjlighet till flera intressanta samtal. Aktiviteten har fått stort utrymme i framför allt den lokala pressen. Under Ta Paus får vi möjlighet att synliggöra MHF och vårt arbete på ett positivt sätt.

Vi vill med aktionen ”Ta paus” förmå semesterfirarna att göra ett välbehövligt avbrott i trafiken. Det kan rädda liv. Det finns forskning som tyder på att allt för många olyckor beror på att föraren har somnat bakom ratten.

Utöver att ta paus och inte köra för långa sträckor får trafikanterna information om vikten av att hålla sig nykter bakom ratten och vilka konsekvenserna kan bli vid rattfyllerikörningar. Barnen går inte lottlösa, utan får bl.a. bingobrickor som förströelse under bilfärden.

Efter de utvärderingar som gjorts visar det sig att arrangemanget tagits emot mycket positivt av såväl besökare på rastplatserna som av MHFs funktionärer. Detta har visat sig vara ett bra sätt att nå trafikanter med trafiksäkerhetsinformation.

Vill du vara funktionär i sommar med Ta paus? Kontakta Tommy Janerstål för mer info.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s